Magnetoterapia


Magnetoterapia je liečba magnetmi. Znamená to, keď na postihnutý orgán tela pôsobíme umelo vytvoreným magnetickým poľom, ktorý prevyšuje zemský magnetizmus.

Magnetické pole aplikáciou na človeka zlepšuje zrastanie kosti po úraze, podporuje výživu tkanív, buniek, vytvára svaly, utlmuje bolesť. Aby magnety plnili svoju funkciu je stanovená norma, ktorú treba dodržiavať. Na každých 10 kg hmotnosti sa počíta 1000 gaussov, napríklad 60kg človek môže nosiť magnety - 6000gaussov.

Magnetizmus má vplyv na krvný mechanizmus, zvyšuje elektrickú vodivosť krvi, čiže magnety zlepšujú kvalitu krvi a jej funkciu. Magnetické pole preniká každou jednotlivou bunkou, zlepšuje okysličenie v bunke. Keď sú magnetické polia správne aplikované, vznikne reakcia, ktorá je využívaná pri zmiernenie bolesti, liečbe ochorení, hojenie a regenerácia. Využitie kyslíka v bunke je dôležité pre ich regeneráciu.

Magnety stimulujú akupunktúrne body na zápästí, tým odstraňujú bolesti z prstov, zápästia, lakťov, ramien, ramenných kĺbov, krku. Pomáhajú aj pri iných problémoch ako je nespavosť, stres, bolesti hlavy, či bolesti žalúdka.

Najznámejšie sú magnetické šperky ako sú náramky, prstene, náhrdelníky, retiazky, prívesky, náušnice. Magnety môžeme nosiť v podobe vložiek do topánok alebo iných pomocníkov .

Magnety nosíme na tele v mieste ochorenia alebo pri krvných žilách.
Náhrdelník pomáha aj astmatikom, uvoľňuje dýchanie a odďaľuje astmatické záchvaty.
Náramky pomáhajú pri bolestiach hlavy či migréne, upravujú krvný tlak, tým že okysličujú krv, zlepšuje sa jej obeh.

Odporúča sa, aby sa magnetické šperky nosili rovnomerne rozložené na tele.

Táto magnetická terapia nemá žiadne nepriaznivé účinky.